måndag 6 juli 2009

Tävlingshelg!

Japp i lördags kl 17.30 var det samling på melleruds brukshundklubb. Lydnadstävling stod på schemat :) Lilla Q ställde upp i klass 1 med sin en aning nerviga matte... Det hela började med en nervös platsliggning.. Q låg bredvid en collie som mitt i momentet satte sig upp. Den gnällde igenom hela momentet och mot slutet reste den sig och gick till sin matte.. Man kan säga att ja var lite darrig då Q aldrig legat en plats då någon rest sig! Q klarade det dock kanon trots en giraff hals :) Klar 10a.

Nästa moment tandvisning gick galant, 10, samma sak gällde ställandet och apporteringen.. Fyra tior är inte så illa pinkat..

På linförigheten blev det 9a
Läggandet 9,5
Inkallandet 8, hade inte så bråttom :)
Hopp 9,5
Helhetsintryck 8,5

186,5 poäng och vi åktte nöjda hem som vinnare i klassen :)

På söndagen var det Husses tur att åka iväg till mellerud med Q..
Q sköte sig bra och fick även denna dag fyra tior. Plats, Tandv, apportering & hopp

Linförighet 8,5
Läggande 8,5
inkallande 9
helhetsintryck 8

Dock gjorde Q en grov tabbe och la sig på ställandet innan kommandot ens givits.... 0 poäng och ett missat första pris.. Hade han fått 10a som på lördagen hade han slutat på 186 poäng!!!

Domaren på söndagen sa till husse att det var den mest balanserade malle han någonsin sett...
- Han behöver nästan dras upp lite... Herre gud Q är för lugn och ser för ointresserad ut :) Han gör det han ska men inget mer :)

Vi ör dock nöjda trots missen på söndagen.. Vi vet att Q kan bättre... Han har potential att få 10 i de flesta moment om man får skryta lite :)

Tack & hej leverpastej

3 kommentarer:

Eleonore sa...

Ni var duktiga alla tre!!!

Eva med Exah sa...

Duktiga ni e :) Längtar så tills vi kommer ut på tävlingsbanorna, hoppas att det blir efter sommaren ....

Sarah sa...

VAD ROLIGT att se er igen! Och läsa om Qastor. Och att han funkar trots sin lilla trip på egen hand. Ryser varje gång jag tänker på det. Våra 2 verkar lite lika. Min Q är med lugn ochg jag brukar få kritik som Ni - att hon är så balanserad. Alltid roligt! Hur som helst! Roligt att läsa om Er igen. Och vilka poäng! GRATTIS!!!